Основен заподозрян бил скитник, който разпращал имейли до десетки  Софийска

...
Основен заподозрян бил скитник, който разпращал имейли до десетки  Софийска
Коментари Харесай

Прокуратурата възложи на ГДБОП да разследва кой заплашва магистрати с убийство

Основен обвинен бил друмник, който разпращал имейли до десетки 
Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане за закани с ликвидиране против магистрати, оповестиха от пресцентъра на институцията. От там прецизират, че във връзка с получени на електронната поща на Софийска районна прокуратура електронни известия, съдържащи закани с ликвидиране по отношение на магистрати – съдии и следовател, и обидни квалификации, касаещи голям брой политици и други обществени персони, е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 144, алинея 3 от Наказателен кодекс.

Разследването по досъдебното произвеждане е предоставено на ГДБОП-МВР, след осъществена инспекция от същата конструкция. Наблюдаващият прокурор е указал установяването, издирването и задържането на създателя на известията и е дал подробни писмени инструкции по отношение на всички дейности по следствието, които следва да се извършат.

Оперативно-издирвателните мероприятия до този миг насочват към лице, което води бездомнически метод на живот, употребява безвъзмезден интернет на публични здания и изпраща известия от разнообразни имейл адреси до голям брой получатели.
Разследването по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР